Här finner du alla behandlingar vi erbjuder på salongen

Boka din behandling idag

Permanent hårborttagning - Cellox 20

De flesta hud-och hårtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto bättre resultat. Ljuset absorberas av pigment i hårstrået som leds ner i hårsäcken om omvandlas till värme, vid 70°C förstörs proteinet i de hårsäckar som befinner sig i tillväxt fas. Eftersom inte alla hår befinner sig i denna fas så räknar man med att det behövs mellan 6-8 behandlingar med en intervall på 6-8 veckor för att ödelägga alla hårsäckar. Ca 20% ödelagds vid varje behandling. Forskning pekar på att växande hårstrå som som ödelagts inte kommer tillbaka. Med Celloxteknologin går det att behandla mörkare hudtyper än traditionell IPL. Vitt, grått och rött hår går dock inte att behandla.

VAD HÄNDER MED DET BEHANDLANDE HÅRET
Cirka 3 veckor efter behandling så börjar hårstråna ramla av, av de som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

ANTAL BEHANDLINGAR
Det behövs mellan 6-8 behandlingar med en intervall på 6-8 veckor för att ödelägga alla hårsäckar.

BIVERKNINGAR
Enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rådnad, svullnad, men detta avtar efter några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr, man kan förlora pigment i området men det kommer tillbaka även om det kan ta ganska lång tid. Behandla området med fukt och lugnande kräm.

ATT TÄNKA PÅ
Under behandlingen får man inte vaxa eller plocka området då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. Viktigt att du rakar dig samma dag eller dagen innan behandling för bästa resultat.En månad före och efter behandling bör man undvika sol och alltid ha solskydd 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Boka din Cellox behandling här

 

Vaxning

Vi utför både klassisk och brasiliansk intimvaxning och du kan välja mellan rollonvax, peeloff vax samt sockervax.

Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod.
Man kan vaxa alla kroppsdelar utom i näsan och öronen.
Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.

Att tänka på före och efter vaxning!
1. Om du rakat dig tidigare låt det växa ut 4-5mm (ca 2 veckor)
2. Skrubba/peela gärna huden dagen innan vaxning.
3. Vaxa regelbundet så lossar hårstråna lättare, de gör mindre ont & håret växer långsammare.
4. Använd gärna lösa kläder efter vaxning så huden får andas.
5. Undvik att sola. bada, träna & använda tvål 24tim efter vaxning.

Vi har även utbildningar i klassisk och brasiliansk intimvaxning.

Boka din vaxning här

 

Tandblekning

Vi bleker tänder med Smileffect

Smileffect ger kunden ett skonsamt vackert leende på endast 30 min. Smileffect tandblekning har under 0,1% peroxid ger 2-9 nyanser vitare tänder.

Boka din tandblekning här

 

Ansiktsbehandling

Unna dig en härlig ansiktsbehandling! För att tillgodose dina behov och önskemål skräddarsyr vi alltid våra behandlingar efter din hudtyp. Vi behandlar allt från blossande och grovporig hud till akne och rynkor. Vi använder oss av Dermalogica och Maria Åkerbergs produkter och alla behandlingar passar kvinnor och män.

 

Boka här

 

Skin Rejuvination - Hudföryngring Cellox 20

Med åldern så avtar sakta produktionen av kollagen och elastin i vår hud och vi upplever att huden blir slappare och fina rynkor börjar uppstå.

VAD HÄNDER MED HUDEN EFTER BEHANDLING
Värmen som produceras med Cellox 20 gör så att fibroblasterna aktiveras och ökar produktionen av kollagen igen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.

ANTAL BEHANDLINGAR
Är individuellt men mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum rekommenderas.

BIVERKNINGAR
I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar.I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr. Behandla området med fuktgivande och lugnande produkt som t.ex aloe vera-gel.

ATT TÄNKA PÅ
En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använda solskyddsfaktor 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Cellox 20 behandlar:
Oönskad hårväxt
Hudföryngring
Hudförbättring
Ytliga kärl
Pigmentfläckar
Åldersfläckar
Acne
Rosacea

Boka gratis konsultation här

 

Kärl och pigmentreducering - Cellox 20

Vad händer med ytliga kärl under behandlingen?
Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

Vad händer efter behandlingen?
Oftast tar det ca tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt att kärlet drar ihop sig.

Vad händer med pigmenteringar efter behandlingen?
Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

Hur många behandlingar krävs?
Det rekommenderas 3-5 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum
Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

Boka gratis konsultation här

 

Microneedling

Powerlite Needle Pen behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor, hudbristningar och håravfall. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Behandlingen medför även att absorptionen av aktiva ingredienser ökar.

Vi använder endast specialutvecklade produkter i behandlingen, bestående av hyaluronsyra.
Powerlite Needle Pen är elektrisk och har 36 sterila engångsnålar, behandlingen är mycket skonsammare för huden än traditionell microneedling med rollers. Behandlingen skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandlingen.

Behandlingen avslutas alltid med serummask, vilket återfuktar, svalkar och lugnar huden samt efterlämnar en fin lyster.

BEHANDLINGSINDIKATIONER
  • Åldrad och solskadad hud
  • Ärr
  • Linjer och rynkor
  • Hudbristningar/strier
  • Håravfall

Behandlingen med Powerlite Needle Pen System är snabb, säker och effektiv! Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Avancerad hudvård

Boka här

 

Massage

Inom massage arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader. Massören arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. Terapeuten arbetar även med specifika skador och besvär i rörelsen. En massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i olika sammanhang, de positiva fysiska och mentala effekterna är många: 

* spända muskler blir mjuka och elastiska

* ökar blodcirkulationen i musklerna

*ökar lymfcirkulationen 

* immunförsvaret stärks

* motverkar ärrbildning efter skada i muskelväv och andra mjukdelar

* har en god effekt på träningsvärk 

*motverkar stress 

 

Medicinsk massage

Vid en medicinsk massage behandling utgår jag ifrån ditt muskulära problem, jag gör en analys och utformar en behandling efter ditt behov. Det är en behandling som passar dig med rygg/nack besvär och spänningar. Tanken med triggerpunkts behandlingen är att du ska få lindring för dina besvär, minska spänningshuvudvärk, nackspärr och få känna dig avslappnad efteråt. Behandlingen motverkar stela ömma muskler och gör dig mjukare i kroppen. 

 Klassisk massage

En behaglig massage som släpper på spänningar och får igång blodcirkulationen i musklerna, behandlingen bearbetar en persons muskelvävnader. Denna typ av massage kan vara antingen förebyggande eller användas för att behandla uppkomna skador och begränsningar av rörligheten. 

Spa massage 

Spa massage är en mjuk och mycket avstressande massage där man använder sig av olika aromatiska oljor. De färdigblandade aromaoljorna har olika egenskaper som i sin tur förhöjer effekten av massagen. Förutom att verka lugnande och avstressande, påverkar spa massagen också blodcirkulationen, lymfsystemet, nervsystemet och huden.

I spa massagen arbetar man inte på något specifikt muskelproblem och inte heller så djupt ner i muskulaturen. Man arbetar mer för att i friskvårdande syfte mjuka upp och släppa på lättare muskelspänningar, ge kunden en skön avslappning, en stunds ompyssling och en uppmjukande massage. Den lugnande och avstressande effekten man får av massagen kan delvis förklaras med att halten av ”oxytocin” höjs i blodet, Det är ett ”må bra” hormon som skänker oss en känsla av lugn och ro i kroppen.

 

Regndroppsmassage

Detta är en underbar form av medicinsk aromaterapi som är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor.
Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär, men den visade sig snart ha god effekt även på många andra problem.
Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.
De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därmed är regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.
Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

Exempel på effekter av regndroppsmassage:
* Lindrar rygg- och nackbesvär.
* Minskar smärta och inflammation.
* Ökar cirkulationen.
* Sträcker ut och rätar sneda ryggar.
* Stärker immunförsvaret och återställer obalanser i kroppen.
* Stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.
* Lindrar huvudvärk och stress.
* Ökar koncentration och närvaro.
* Avslappnande och energigivande.

Vi är även certifierad lärare inom detta, läs mer under fliken utbildningar för mer info.

Boka din massage här

 

Fotvård

En välvårdande fotbehandling som innehåller rengöring, avlägsnande av förhårdnader, peeling, filning och nagelvård som avslutas med en lättare fotmassage.

Lackning av naglar vid önskemål.

Boka här

 

Extensions - Hårförlängning

Vi samarbetar med New Hair och sätter i extensions på ett mycket skonsamt sätt som inte sliter på ditt egna hår.

New Hair extensions är lika fantastiskt att arbeta med som att bära. Ingen leverantör håller högre kvalité än dom. Detta underbara hår säljs världen över under andra namn. Här i Sverige heter det New Hair extensions och vi är oerhört stolta över att vara ensamma i Sverige att kunna erbjuda er detta omtycka och väl beprövade hår.

Alla priser är inklusive hår och inklippning.  Håret är 60cm långt och priserna gäller både rakt och vågigt hår.

Boka gärna tid för kostnadsfri konsultation minst en vecka innan så vi har möjlighet att ta hem just din nyans på hår.

OBS!
Tvätta håret med endast schampo och platta det gärna innan ditt besök. Undvik olja i håret dagarna innan din isättning då detta ökar hållbarheten av dina extensions.

Boka gratis konsultation här

 

Lashlift

Lashlift (permanent fransböjning) görs endast på dina egna fransar, inga extensions.
– Vi applicerar närande protein & keratin inpackning på fransarna som stärker och ger upp till 2% längre och 40% tjockare fransar
– Böjningen är skonsam och skadar inte fransen
– Fransarna färgas skonsamt för en effektfull Mascara-look
– Håller upp till 5-12 veckor beroende på din egna frans livslängd

Obs Du ska helst inte haft smink eller vatten på fransarna 8 timmar innan behandling och 24 timmar efter.

Boka här

 

Spray Tan

Vill du ha en vacker gyllenbrun hud?

Vi på Svenska Skönhetsakademin har arbetat med Spraytan i flera år och har nu även tagit fram en helt egen fantastisk vätska som även andra salonger i Sverige nu använder sig av.  
Tanningvätskan består av DHA som är ett naturligt sockerämne och när det blandas med proteinerna i din hud så produceras melanin som ger en gyllenbrun färg. Det finns alltså inga parabener eller tillsatser av alkohol.

ATT TÄNKA PÅ INNAN
* Peela/Skrubba hela krppen inkl ansiktet dagen innan behandling.
* Undvik krämer och deo på behandlingsdagen
* Du ska inte ha vaxat dig på 24tim
* Ha mörka och löst åtsittande kläder när du kommer

EFTER BEHANDLING
* Du kan ta på dig dina kläder direkt efter sprayning då färgen torkar direkt
* Du får inte duscha inom 6 timmar (tänk på att inte svettas eller tvätta händerna)
* Håll huden återfuktad dagarna efter behandlingen för ett långvarit resultat
* Jag säljer även produkter för en mörkare och längre bränna, fråga oss gärna om tips.

Boka här

UTBILDNING!
Vi erbjuder även utbildningar i Spray Tan!

  

Kosmetisk tatuering

– Vill du ha en makeup som gör dig vacker dygnet runt?

– Vill du förstärka dina naturliga drag?

– Har du osymmetriska eller kanske inga ögonbryn?

– Har synen försämrats genom åldern och gör det besvärligare  för dig att sminka dig?

 – Har du allergi för konventionell kosmetika?

Det finns en lösning.

Behandlingen utföres utav en certifierad terapeut där endast perfektion är bra nog!

Konsultation behövs endast om du känner dig väldigt osäker om du vill och kan. Annars går vi igenom all information vid behandlingen.

Här går vi igenom allt du behöver veta för att du ska känna dig trygg inför din behandling.

OBS! Om du redan har en tatuering och vill förnya den med våra nya metoder måste du innan du bokar en tid behandlingstid, maila bilder på dina ögonbryn eller kom förbi oss för att vi ska titta på brynen.

Konsultationen är GRATIS! Avbokas inte denna senast 24 timmar innan så sker en debitering om 300:-.

3D effekt/Microblading/Handmetod/Shading/Ombre

Manuellt teknik , perfekt för dig saknar strån eller bara vill få fylligare bryn. Resultatet är naturligt med böjda hårstrå.

Kostnadsfri konsultation –  maila info@svenskaskonhetsakademin.se

Behandlingen fungerar bäst på personer som:

-är friska och inte äter mediciner som påverkar pigmentet i huden

-kan ta till sig den information om de begränsningar kosmetologen anför

-är realistiska i sina förväntningar när det gäller resultatet

Före besöket:

Sola inte på 4 dagar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad. Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök. Göra ett färg/allergi test. Frans- och brynfärgning och franspermanent får göras senast 48 timmar innan behandling. orde innan behandlingen. Normalt efter 2 dagar.

Efter besöket:

Endast vaselin får användas på området som pigmenterats under de första 5 dagarna. Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.  Ej bada i klorvatten, ej basta samt sola på 10 dagar. Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv. Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för vår och din säkerhet.

Du bör inte genomgå behandlingen om du
-Är gravid.
-Är ammande.
-Är allergisk mot något ämne som används i behandlingen. Är under behandling av grön starr.
-Har diabetes. Kan behandlas efter diskussion med läkare.
-Äter blodförtunnande mediciner såsom Waran, Pradaxa, Xarelto, Fragmin, Trombyl m.m. Har psoriasis och eksem (på det område som skall tatueras). – Undvik tabletter som innehåller ibuprofen och acetylsalicylsyra (t e x Albyl, Magnecyl, Aspirin, Ipren, Ibumetin, Voltaren, Felden, Treo) 7 dagar innan behandlingen och 2 dagar efter. Om du tar dessa på läkares inrådan så diskutera detta med din läkare innan du avbryter någon medicinering.

Viktigt att tänka på:
För att ta bort permanent make-up kan vara en besvärlig procedur och det är inte säkert att det går bort till 100 %. Tänk därför igenom behandlingen ordentligt innan du bestämmer dig.

Boka här

 

Fransförlängning

Äntligen kan du kasta mascaran och få fransar som du bara vågat drömma om!

Våra fransstylister arbetar med både singel och volymfransar.

Boka här

Vi har även elevpriser, håll utkik på Instagram och Facebook för erbjudanden!

 

Naglar

 

Boka här

 

Paraffinbehandling

En paraffinbehandling är en vårdande och fuktgivande värmebehandling som används för att öka blodcirkulationen, mjuka upp hud och motverkar ålderstecken och smärta vid artrit och reumatism.
Paraffinbehandlingen öppnar porer och kapslar in värme och fukt i huden.
Värmen ökar blodgenomströmning och huden blir mjuk och sammetslen!

Vi har paraffinbehandling för ansikte, fötter och händer.

Varför inte göra det till en tjejkväll?

Boka här

 

BB GLOW 

 

 BB Glow bygger på en koreansk metod för att jämna ut din hudton.

Detta är den senaste utvecklingen av koreanska kosmetologer för ett hälsosamt och strålande utseende. Lämplig för både kvinnor och män och har inga åldersbegränsningar. Detta passar även alla hudtyper.
BB Glow behandlingen är en sort av Microneedling (fraktionell meso terapi) där BB-serum slussas in med hjälp av en Microneedling pen och sterila NANO-nålar. 

Behandlingen är smärtfri.

 

BB GLOW Behandlingseffekt:
Effekten märks redan efter den första behandlingen och förstärks under de första två veckorna och håller i drygt 4 månader.
Vill man få ett långvarigt resultat till 6–12 månader beroende på hud typ rekommenderas upprepande procedurer. Beroende på önskat resultat och hudens acceptans rekommenderas en kur på 3–5 behandlingar men det går lika bra att bara göra en behandling för att få en synbar skillnad.

*Omedelbar eller gradvis blekning/hudtoning
*Kontroll av överdriven aktivitet av melanin (fläckar, färgdefekter, åldersfläckar).
*Stimulering av kollagenproduktion
*Ökar hudens elasticitet
*Ger näring och hydratisering
*Föryngring, åter fuktning och lyftning
*Minskar antalet fina rynkor
*Minskar porer
*Förbättrar hudens naturliga skydd
*Ökar jämn hudfärg
*Berikar huden med antioxidanter
*Neutraliserar fria radikaler

Boka här