Behandlingar

Här finner du alla de behandlingar vi erbjuder

Boka via länken nedan

De flesta hud-och hårtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto bättre resultat. Ljuset absorberas av pigment i hårstrået som leds ner i hårsäcken om omvandlas till värme, vid 70°C förstörs proteinet i de hårsäckar som befinner sig i tillväxt fas. Eftersom inte alla hår befinner sig i denna fas så räknar man med att det behövs mellan 6-8 behandlingar med en intervall på 6-8 veckor för att ödelägga alla hårsäckar. Ca 20% ödelagds vid varje behandling. Forskning pekar på att växande hårstrå som som ödelagts inte kommer tillbaka. Med Celloxteknologin går det att behandla mörkare hudtyper än traditionell IPL. Vitt, grått och rött hår går dock inte att behandla.

VAD HÄNDER MED DET BEHANDLANDE HÅRET
Cirka 3 veckor efter behandling så börjar hårstråna ramla av, av de som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

ANTAL BEHANDLINGAR
Det behövs mellan 6-8 behandlingar med en intervall på 6-8 veckor för att ödelägga alla hårsäckar.

BIVERKNINGAR
Enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rådnad, svullnad, men detta avtar efter några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr, man kan förlora pigment i området men det kommer tillbaka även om det kan ta ganska lång tid. Behandla området med fukt och lugnande kräm.

ATT TÄNKA PÅ
Under behandlingen får man inte vaxa eller plocka området då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. Viktigt att du rakar dig samma dag eller dagen innan behandling för bästa resultat.En månad före och efter behandling bör man undvika sol och alltid ha solskydd 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Vi utför både klassisk och brasiliansk intimvaxning och du kan välja mellan rollonvax, peeloff vax samt sockervax.

Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod.
Man kan vaxa alla kroppsdelar utom i näsan och öronen.
Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.

Att tänka på före och efter vaxning!
1. Om du rakat dig tidigare låt det växa ut 4-5mm (ca 2 veckor)
2. Skrubba/peela gärna huden dagen innan vaxning.
3. Vaxa regelbundet så lossar hårstråna lättare, de gör mindre ont & håret växer långsammare.
4. Använd gärna lösa kläder efter vaxning så huden får andas.
5. Undvik att sola. bada, träna & använda tvål 24tim efter vaxning.

Vi har även utbildningar i klassisk och brasiliansk intimvaxning.

Vi bleker tänder med både Smileffect och Brilliant Smile.

Smileffect ger kunden ett skonsamt vackert leende på endast 30 min. Smileffect tandblekning har under 0,1% peroxid ger 2-9 nyanser vitare tänder.

Vad menas med Brilliant Smile-metoden?
“Brilliant Smile-metoden” refererar till ett snabbt och säkert sätt att bleka tänder – med hjälp av både Brilliant Smiles utrustning och framför allt Brilliant Smiles tandblekningsgel. Alla våra produkter är EU-godkända och pH-neutrala, vilket betyder att du som kund kan vara helt trygg när du väljer att bleka tänderna med Brilliant Smile.

Gelen vi använder oss av innehåller 6% väteperoxid vilken läggs i en specialdesignad skena. Vi använder oss även av plasmaljus och standard behandlingen pågår 2*20 min. Man kan även lägga till extra tid mot avgift för ett vitare resultat.

Resultaten är väldigt inviduella men vanligtvis 3-5 nyanser vitare med 2*20 min.

Efter behandlingen
Där missfärgningarna tidigare har suttit finns efter behandlingen mikroskopiska ihåligheter, som lätt kan fyllas igen med nya missfärgningar. Under de första 72 timmarna efter behandling är det därför viktigt att:
– Undvika starkt färgade drycker (kaffe, te, rött vin) och mat (mörk choklad, tomater, curry, apelsiner m.m.) samt tobak och andra missfärgande substanser, då detta kan försämra resultatet.
– Undvika sura livsmedel och drycker (cola, citrusdrycker och frukt), eftersom dessa kan orsaka överkänslighet.

NanoSeal Total+
På vår salong finns det ett alternativ för dem som inte vill undvika missfärgande drycker etc. enligt instruktionerna ovan. Detta heter NanoSeal Total+ som är en skyddande försegling som appliceras på tänderna efter blekning. Detta så att man kan äta och dricka vad som helst direkt efter behandlingen. NanoSeal Total+ återuppbygger emaljen direkt, och minimerar därför även eventuella biverkningar så som ilningar och känslighet. Kostnaden för detta är 495kr.

Underhåll
Brilliant Smiles munskölj och tandkräm löser upp ytliga missfärgningar och hindrar att nya missfärgningar fäster på tänderna, och är därför perfekt att använda som underhållning för att bibehålla resultatet så länge som möjligt. Dessa och flera andra produkter finns i vår salong samt i vår webshop.

Unna dig en härlig ansiktsbehandling! För att tillgodose dina behov och önskemål skräddarsyr vi alltid våra behandlingar efter din hudtyp. Vi behandlar allt från blossande och grovporig hud till akne och rynkor. Vi använder oss av Dermalogica och Maria Åkerbergs produkter och alla behandlingar passar kvinnor och män.

De olika behandlingarna du kan välja mellan vid bokning är

FACE MAPPING®

Face Mapping® är Dermalogicas resultatinriktade och noggranna hudanalys. Metoden är utvecklad av The International Dermal Institute och är helt unik för Dermalogica.
Med Face Mapping kan hudterapeuten på ett professionellt och enkelt sätt förklara varför din hud ser ut som den gör, vilken typ av professionell behandling som rekommenderas samt hur du hemmavid kan bevara och sköta huden på bästa sätt. -GRATIS

FACEFIT

För vem: Perfekt för dig som har ont om tid.

På 10 minuter får du snabbt en professionell hudvårdsbehandling med fokus på att ge extra fukt, extra lyster eller bara extra lugnande effekt. Perfekt för dig som har ont om tid eller vill prova på behandling men inte kliva in i behandlingsrummet. Du får också råd och tips om hur du kan sköta din hud för att uppnå optimala resultat.

195kr

PROSKIN30

För vem: För dig som vill ha en skräddarsydd, kortare behandling.

Den perfekta behandlingen för dig som har ont om tid eller som vill komma oftare för att behandla specifika hudtillstånd. ProSkin30 är en skräddarsydd behandling, anpassad efter din huds behov. En högintensiv Dermalogicabehandling som anpassas helt efter din hud och dina prioriterade önskemål.

395kr

PROSKIN60

För vem: Perfekt för dig som både vill ha professionella resultat och en behandlingsupplevelse utöver det vanliga.

Dermalogicas ProSkin60 är den ultimata Dermalogicabehandlingen. Med hjälp av våra mest avancerade produkter och behandlingstekniker skapar vi en behandling som är helt unik för just din hud. En upplevelse med optimal hudhälsa som resultat och en unik, spa-liknande behandlingsupplevelse.

650kr

AHA TREATMENT

Hudanalys, dubbel rengöring, AHA-pensling samt avslutande produkt.

350kr

QUICK FIX

Hudanalys, dubbel rengöring, peeling, mask samt avslutande produkt.

395kr

PORTÖMNING

Hudanalys, dubbel rengöring, peeling, ånga & portömning, mask samt avslutande produkt.

495kr

KLASSISK ANSIKTSBEHANDLING

Hudanalys, dubbel rengöring, peeling, ånga & portömning, avslappnande ansikts och skalpmassage, mask samt avslutande produkt.

650kr

Med åldern så avtar sakta produktionen av kollagen och elastin i vår hud och vi upplever att huden blir slappare och fina rynkor börjar uppstå.

VAD HÄNDER MED HUDEN EFTER BEHANDLING
Värmen som produceras med Cellox 20 gör så att fibroblasterna aktiveras och ökar produktionen av kollagen igen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.

ANTAL BEHANDLINGAR
Är individuellt men mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum rekommenderas.

BIVERKNINGAR
I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar.I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr. Behandla området med fuktgivande och lugnande produkt som t.ex aloe vera-gel.

ATT TÄNKA PÅ
En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använda solskyddsfaktor 30-50spf. Ett dygn efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Cellox 20 behandlar:
Oönskad hårväxt
Hudföryngring
Hudförbättring
Ytliga kärl
Pigmentfläckar
Åldersfläckar
Acne
Rosacea

Vad händer med ytliga kärl under behandlingen?
Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

Vad händer efter behandlingen?
Oftast tar det ca tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt att kärlet drar ihop sig.

Vad händer med pigmenteringar efter behandlingen?
Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

Hur många behandlingar krävs?
Det rekommenderas 3-5 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum
Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

Powerlite Needle Pen behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor, hudbristningar och håravfall. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Behandlingen medför även att absorptionen av aktiva ingredienser ökar.

Vi använder endast specialutvecklade produkter i behandlingen, bestående av hyaluronsyra.
Powerlite Needle Pen är elektrisk och har 12 sterila engångsnålar, behandlingen är mycket skonsammare för huden än traditionell microneedling med rollers. Behandlingen skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandlingen.

Behandlingen avslutas alltid med MASQ+ serummask, vilket återfuktar, svalkar och lugnar huden samt efterlämnar en fin lyster.

 

BEHANDLINGSINDIKATIONER

  • Åldrad och solskadad hud
  • Ärr
  • Linjer och rynkor
  • Hudbristningar/strier
  • Håravfall

Behandlingen med Powerlite Needle Pen System är snabb, säker och effektiv! Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Avancerad hudvård

Johanna är medicinsk massageterapeut med många års erfarenhet av medicinsk, klassisk och Spa massage.

Johanna anpassar alla behandlingar utifrån kundens behov och önskemål.

Vi tar emot friskvårdskuponger!

Regndroppsmassage

Detta är en underbar form av medicinsk aromaterapi som är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor.
Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär, men den visade sig snart ha god effekt även på många andra problem.
Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.
De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därmed är regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.
Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

Exempel på effekter av regndroppsmassage:
* Lindrar rygg- och nackbesvär.
* Minskar smärta och inflammation.
* Ökar cirkulationen.
* Sträcker ut och rätar sneda ryggar.
* Stärker immunförsvaret och återställer obalanser i kroppen.
* Stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.
* Lindrar huvudvärk och stress.
* Ökar koncentration och närvaro.
* Avslappnande och energigivande.

Vi är även certifierad lärare inom detta, läs mer under fliken utbildningar för mer info.

 
Medicinsk massage 30min och 60min
 
Klassisk Massage 30 min och 60 min
 
Spa Massage
 
Massage Rygg och Nacke
 
Massage Ansikte, Skalp och Nacke
 
Massage Rygg och Baksida Ben
 
 

En välvårdande fotbehandling som innehåller rengöring, avlägsnande av förhårdnader, peeling, filning och nagelvård som avslutas med en lättare fotmassage.

Lackning av naglar vid önskemål.

Vi samarbetar med New Hair och sätter i extensions på ett mycket skonsamt sätt som inte sliter på ditt egna hår.

New Hair extensions är lika fantastiskt att arbeta med som att bära. Ingen leverantör håller högre kvalité än dom. Detta underbara hår säljs världen över under andra namn. Här i Sverige heter det New Hair extensions och vi är oerhört stolta över att vara ensamma i Sverige att kunna erbjuda er detta omtycka och väl beprövade hår.

Alla priser är inklusive hår och inklippning.  Håret är 60cm långt och priserna gäller både rakt och vågigt hår.

Boka gärna tid för kostnadsfri konsultation minst en vecka innan så vi har möjlighet att ta hem just din nyans på hår.

OBS!
Tvätta håret med endast schampo och platta det gärna innan ditt besök. Undvik olja i håret dagarna innan din isättning då detta ökar hållbarheten av dina extensions.

Lashlift (permanent fransböjning) görs endast på dina egna fransar, inga extensions.
– Vi applicerar närande protein & keratin inpackning på fransarna som stärker och ger upp till 2% längre och 40% tjockare fransar
– Böjningen är skonsam och skadar inte fransen
– Fransarna färgas skonsamt för en effektfull Mascara-look
– Håller upp till 5-12 veckor beroende på din egna frans livslängd

Obs Du ska helst inte haft smink eller vatten på fransarna 8 timmar innan behandling och 24 timmar efter.

Vill du ha en vacker gyllenbrun hud?

Vi arbetar med CaliforniaTan som är världens största producent av spraytanningsystem och brun-utan-sol produkter. Flera av de största kändisarna använder enbart detta märket som ger en jämn brunfärg utan oranga toner.
Tanningvätskan består av DHA som är ett naturligt sockerämne och när det blandas med proteinerna i din hud så produceras melanin som ger en gyllenbrun färg. Det finns alltså inga parabener eller tillsatser av alkohol.
Det finns även Aloe Vera i som lämnar huden återfuktad.

ATT TÄNKA PÅ INNAN
* Peela/Skrubba hela krppen inkl ansiktet dagen innan behandling.
* Undvik krämer och deo på behandlingsdagen
* Du ska inte ha vaxat dig på 24tim
* Ha mörka och löst åtsittande kläder när du kommer

EFTER BEHANDLING
* Du kan ta på dig dina kläder direkt efter sprayning då färgen torkar direkt
* Du får inte duscha inom 6 timmar (tänk på att inte svettas eller tvätta händerna)
* Håll huden återfuktad dagrna efter behandlingen för ett långvarit resultat
* Jag säljer även produkter för en mörkare och längre bränna, fråga mig gärna om tips

UTBILDNING!
Vi erbjuder även utbildningar i Spray Tan!

Tara Nejad är Legitimerad Tandhygienist, Injektionsspecialist samt Styrelseledarmot på Tandläkare Utan Gränser och gör både Botox och Fillers hos oss.

Tara använder sig av bla Revanesse och Stylage och har väldigt goda omdömen från kunder runt hela Sverige.

Svenska Skönhetsakademin har valt att samarbeta med Beauty Corner och Master Behandlaren Roea Jorat som besöker oss månadsvis för att utföra Kosmetiska Tatueringar för Ögonbryn, Eyeliner & Lipliner,

Microblading 3D Bryn /Micropigmentering av Eyliner & Lipliner

Investera i dig själv

– Vill du ha en makeup som gör dig vacker dygnet runt?
– Vill du förstärka dina naturliga drag?

– Har du osymmetriska eller kanske inga ögonbryn?

– Har synen försämrats genom åldern och gör det besvärligare  för dig att sminka dig?

 – Har du allergi för konventionell kosmetika?

Det finns en lösning.

Kosmetisk pigmentering är en semi-permanent tatuering även kallad hårstråteknik,, 3D ögonbrynstatuering och nu även den allra senaste metoden ombrebryn. Ser fantastiskt naturligt ut!

Vi erbjuder dessa metoder:

 3D Microblading / 3D Maskin / 6D Bryn /
Microblading / Maskinell / Ombre/ Shadding

Behandlingen utföres utav en certifierad terapeut där endast perfektion är bra nog!

Konsultation behövs endast om du känner dig väldigt osäker om du vill och kan. Annars går jag igenom all information vid behandlingen.

Här går vi igenom allt du behöver veta för att du ska känna dig trygg inför din behandling.

OBS! Om du redan har en tatuering och vill förnya den med våra nya metoder måste du innan du bokar en tid behandlingstid, maila bilder på dina ögonbryn eller kom förbi oss för att vi ska titta på brynen.

Konsultationen är GRATIS! Avbokas inte denna senast 24 timmar innan så sker en debitering om 300:-.

Våra metoder:

1.) Hybrid bryn Maskinell eller Manuell
Kombination av hårstå + skuggning

2.) Ombre ögonbryn / Shadding / Skuggad metod
maskinell eller maneull  tatuering med skuggad/ombre resultat

3.) 3D/6D effekt / Microblading /Handmetod
Manuellt teknik , perfekt för dig saknar strån. Resultatet är naturligt med böjda hårstrå.
​​​​​​
4.) 3D ögonbryn Maskinell
Passar dig som har glesa bryn men vill endast fylla ut de

Övriga Kosmetisk behandlingar:
Eyeliner över 3200 kr 

Eyeliner över & under 4200 kr  

Lipliner 4200 kr 

Fyllda läppar 6500 kr 

Korrigering 2500 kr 
Korrigering  2000 kr ( våra egna kunder)

Kostnadsfri konsulation –  maila info@svenskaskonhetsakademin.se

Vi sen avbokning debiteras

*Samtliga priser inkluderar ett återbesök inom 3 månader för eventuell korrigering.

*Behöver du ytterligare en påfyllning inom 3 månader tas en kostnad ut på 1500kr/timme.

Behandlingen fungerar bäst på personer som:

-är friska och inte äter mediciner som påverkar pigmentet i huden

-kan ta till sig den information om de begränsningar kosmetologen anför

-är realistiska i sina förväntningar när det gäller resultatet

Före besöket:

Sola inte på 4 dagar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad. Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök. Göra ett färg/allergi test. Frans- och brynfärgning och franspermanent får göras senast 48 timmar innan behandling. Om du använder linser kan du ej använda dessa efter du har tatuerat eyeliner, ta med dina glasögon. Du kan börja använda linserna igen så fort du känner att ögonen känns som de gjorde innan behandlingen. Normalt efter 2 dagar.

Efter besöket:

Inget annat än den salvan du får med dig hem från oss får användas på området som pigmenterats under de första 48 timmarna. Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.  Ej bada i klorvatten, ej basta samt sola på 14 dagar. Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv. Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för vår och din säkerhet.

Du bör inte genomgå behandlingen om du
-Är gravid.
-Är ammande.
-Är allergisk mot något ämne som används i behandlingen. Är under behandling av grön starr.
-Har diabetes. Kan behandlas efter diskussion med läkare.
-Äter blodförtunnande mediciner såsom Waran, Pradaxa, Xarelto, Fragmin, Trombyl m.m. Har psoriasis och eksem (på det område som skall tatueras). – Undvik tabletter som innehåller ibuprofen och acetylsalicylsyra (t e x Albyl, Magnecyl, Aspirin, Ipren, Ibumetin, Voltaren, Felden, Treo) 7 dagar innan behandlingen och 2 dagar efter. Om du tar dessa på läkares inrådan så diskutera detta med din läkare innan du avbryter någon medicinering.

 
Phi brows kosmetisk tatuering göteborg

Phi brows kosmetisk tatuering göteborg

Viktigt att tänka på:
För att ta bort permanent make-up kan vara en besvärlig procedur och det är inte säkert att det går bort till 100 %. Tänk därför igenom behandlingen ordentligt innan du bestämmer dig.

Vi har även utbildningar i kosmetisk tatuering, läs mer under utbildningar.

Äntligen kan du kasta mascaran och få fransar som du bara vågat drömma om!

Våra fransstylister arbetar men både singel och volymfransar.

Vi har även elevpriser!

Vår fantastiska Nagelterapeut Nathalie kan ni nå via instagram @nathaliieesnaglar eller telefon 0768-819638

En paraffinbehandling är en vårdande och fuktgivande värmebehandling som används för att öka blodcirkulationen, mjuka upp hud och motverkar ålderstecken och smärta vid artrit och reumatism.
Paraffinbehandlingen öppnar porer och kapslar in värme och fukt i huden.
Värmen ökar blodgenomströmning och huden blir mjuk och sammetslen!

Vi har paraffinbehandling för ansikte, fötter och händer.

Varför inte göra det till en tjejkväll?