Tandblekning

Vad menas med Brilliant Smile-metoden?
“Brilliant Smile-metoden” refererar till ett snabbt och säkert sätt att bleka tänder – med hjälp av både Brilliant Smiles utrustning och framför allt Brilliant Smiles tandblekningsgel. Alla våra produkter är EU-godkända och pH-neutrala, vilket betyder att du som kund kan vara helt trygg när du väljer att bleka tänderna med Brilliant Smile.

Gelen vi använder oss av innehåller 6% väteperoxid vilken läggs i en specialdesignad skena. Vi använder oss även av plasmaljus och standard behandlingen pågår 2*20 min. Man kan även lägga till extra tid mot avgift för ett vitare resultat.

Resultaten är väldigt inviduella men vanligtvis 3-5 nyanser vitare med 2*20 min.

Efter behandlingen
Där missfärgningarna tidigare har suttit finns efter behandlingen mikroskopiska ihåligheter, som lätt kan fyllas igen med nya missfärgningar. Under de första 72 timmarna efter behandling är det därför viktigt att:
– Undvika starkt färgade drycker (kaffe, te, rött vin) och mat (mörk choklad, tomater, curry, apelsiner m.m.) samt tobak och andra missfärgande substanser, då detta kan försämra resultatet.
– Undvika sura livsmedel och drycker (cola, citrusdrycker och frukt), eftersom dessa kan orsaka överkänslighet.

NanoSeal Total+
På vår salong finns det ett alternativ för dem som inte vill undvika missfärgande drycker etc. enligt instruktionerna ovan. Detta heter NanoSeal Total+ som är en skyddande försegling som appliceras på tänderna efter blekning. Detta så att man kan äta och dricka vad som helst direkt efter behandlingen. NanoSeal Total+ återuppbygger emaljen direkt, och minimerar därför även eventuella biverkningar så som ilningar och känslighet. Kostnaden för detta är 495kr.

Underhåll
Brilliant Smiles munskölj och tandkräm löser upp ytliga missfärgningar och hindrar att nya missfärgningar fäster på tänderna, och är därför perfekt att använda som underhållning för att bibehålla resultatet så länge som möjligt. Dessa och flera andra produkter finns i vår salong samt i vår webshop.

Vi som jobbar

Våra specialister