Maria Åkerberg

Med rena, genuina och svensktillverkade produkter vill det helsvenska företaget med sitt varumärke MARIA ÅKERBERG – Deepskin organics vara en del i resan mot det hållbara samhället.
Alla produkter tillverkas i Frillesås på den halländska västkusten. MARIA ÅKERBERGS produkter är helt ekologiska och bygger på Aromaterapi och Fytoterapi – växternas inneboende kraft.
De innehåller inga mineraloljor eller syntetiska oljor utan istället används vegetabiliska oljor. Istället för mineralolja använder MARIA ÅKERBERG flera förnyelsebara växtoljor: kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor. Det bidrar till en ökad resurshushållning på jorden.

Eftersom MARIA ÅKERBERG jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall – som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Shea Balm – beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Produkter från MARIA ÅKERBERG kan ändras något i doft efter att förpackningen har varit öppnad.