Maria Åkerberg

En berättelse om naturlig hudvård

Unga byggingenjören Maria Åkerberg vill sadla om och utbildar sig till hudterapeut, samtidigt som hon studerar lite kemi vid sidan av. Nästa steg är att öppna en egen hudvårdssalong. Till den vill Maria ha naturliga, ekologiska produkter, utan mineralolja och syntetiska ingredienser. Det visar sig omöjligt att hitta!

Marias ord blir lag

Detta är tidigt 1990-tal. På den här tiden är det inte lag på innehållsdeklaration. Men eftersom Maria själv vill veta säkert vad hon använder på sin hud, tänker hon att det måste finnas fler som känner likadant. Det finns det. Och med åren blir de allt fler. Strax före millenieskiftet blir tydlig ingrediensförteckning dessutom lag i hela EU.

Använder vad naturen ger

Sedan uppväxten på landet är Maria van vid att reda sig själv med det naturen erbjuder. Utifrån egna behov tar hon sålunda fram en liten produktlinje och startar det egna företaget DERMANORD. Några år senare döper hon om varumärket till MARIA ÅKERBERG.

Maken Mikael är behjälplig från starten. Så småningom säger han upp sig från officersjobbet för att ägna sig åt familjeföretaget på heltid.

Kunskap och passion

Ända sedan starten 1995 brinner Maria för att sprida kunskap om hur innehållet i hud- och hårvårdsprodukter påverkar oss och vår omgivning. Idag är medvetandet mycket större, och den ursprungliga produktlinjen har vuxit till ett brett sortiment som omfattar över 200 produkter. Hundraprocentig naturlig och ekologisk hudvård, hårvård och makeup.

View:24/48/All/

Visar 1–24 av 439 resultat