Massage

Jag har arbetat inom kropps- och friskvårds branschen i 14 år och har erfarenhet från kiropraktor, sjukgymnast och spa. Jag har de senaste 8 åren arbetat som legitimerad massageterapeut med specialist utbildning inom skadeförebyggande träning och skaderehabilitering. Under det senaste året har jag arbetat med Warberg Innebandy A lag som massageterapeut och tränare.

Jag arbetar med ett brett urval av specialisttekniker och anpassar behandlingsplanen till varje patient för att på så sätt skapa den bästa upplevelsen och den mest effektiva behandlingen för dig.

Jag utbildade mig till massageterapeut på Massage Therapy College of Manitoba i Winnipeg, Kanada. Massageterapeut utbildningen är på 2200 timmar över 2 år och inkluderar bland annat:

Functional Kinesiology

Sports Injuries

Injury assessment

Myofascial release

Trigger Point Therapy

Muscle energy techniques

Joint Mobility

Exercise Training

Pathology

Anatomy

Physiology

Structural therapy

Nutrition

Hydrotherapy

Pregnancy massage

Acupressure and Chinese cupping massage

Hot Stone Massage

Baby Massage

Utöver detta har jag även specialistutbildning som reflexologi/ zonterapeut och Kinesisk koppningsmassage och Acupressure/ Shiatsu massage.

Jag skapar avancerade massageterapi behandlingsplaner med målet att reducera och eliminera restriktioner i muskler och mjukvävnaden. Detta skapar muskelbalans och leder till bättre rörelsefrihet som är en av grundförutsättningarna för hälsosamma leder i kroppen.

Genom att eliminera restriktioner i rörelser, minskar smärtan och känslan av obekvämhet i kroppen och skapar samtidigt en känsla av välmående och ökad energi. Jag tror på att skapa positiv förändring genom massageterapi, tillhörande träning och utbildning. Detta är något som mina patienter tar med sig och utnyttjar varje dag.

En bra behandling åstadkommer dessa målen och skapar samtidigt en känsla av djup avkoppling för att förbättra kroppens fysiska och mentala funktioner.

Jag är väldigt intresserad av sport och fitness. Jag har erfarenhet och har arbetat tillsammans med atleter från alla nivåer från hobby till elitnivå. Jag har specialiserad utbildning för att minska skador och förbättra prestationsnivån.

Jag tycker att massageterapi är ett mycket bra sätt att hjälpa all patienter att må bättre och bli de bästa de kan. Jag arbetar ständigt med utveckling och vidareutbildning av mina kunskaper och arbetar aktivt för att massageterapi ska vara ett fackmannamässigt yrke.

 

Hälsningar Shauna

Vi som jobbar

Våra specialister